Чутівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги

Дата: 09.08.2022 15:14
Кількість переглядів: 248

Фото без опису    

При КУ «Центр надання соціальних послуг виконавчого комітету Чутівської селищної ради» працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

    Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства особам, реагування та надання не пізніше ніж упродовж однієї доби соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема — шляхом кризового та екстреного втручання; інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб; роз'яснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання.

    Соціальні послуги надаються шляхом проведення фахових консультацій з виїздом у транспорті до місця проживання (перебування) постраждалих осіб чи іншого вказаного ними місця.

     08 серпня 2022р. з початку року відбувся шостий виїзд мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, у складі завідувача відділення соціальної роботи, психолога, старости Черняківського с/о та інспектора з ювенальної превенції. Метою даного виїзду було реагування на звернення про вчинення насильства в двох родинах Черняківського с/о та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з профілактики домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Постраждалим особам надано психологічну підтримку та проінформовано про спектр послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо) на отримання яких вони мають право. Здійснено оцінку потреб родин. Родини в складних життєвих обставинах не перебувають, соціального супроводу не потребують.

    Протягом року виявлено 2 родини, які опинилися в складних життєвих обставинах по причині насильства. Їх взято на облік та під соціальний супровід  відділення соціальної роботи КУ «ЦНСП виконкому Чутівської с/р».

    Нагадуємо!

   Якщо Ви постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та потребуєте соціально-психологічної допомоги звертайтесь за адресою: КУ «ЦНСП виконавчого комітету Чутівської селищної ради» смт. Чутове, вул. Центральна,4, к.14 (перший поверх адмінбудинку), тел. 9-19-31.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь