A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чутівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Щодо сплати акцизного податку з сигарил

Дата: 29.01.2023 08:17
Кількість переглядів: 73

Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу платників податків, що пунктом 10 статті 11 Закону України від 03.11.2022 року №  2710-ІХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік» (далі – Закон № 2710) джерелами формування спеціального фонду Державного бюджету України на 2023 рік у частині доходів є 100 відсотків надходжень акцизного податку  з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України сигарил понад загальний обсяг, визначений в сумі 831 млн. грн. виключно за умови внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення оподаткування акцизним податком сигарил, які наберають чинності у 2023 році.

Для відображення надходжень акцизного податку з сигарил Державною казначейською службою відкриті відповідні рахунки за ККДБ 14020601 та 14030601.

Отже, у 2023 році сплата акцизного податку з сигарил повинна здійснюватись на зазначені вище рахунки. 

При поданні Декларації виробниками та/або імпортерами тютюнових виробів, ДПС України вважає доцільним рекомендувати в Додатку 10 до Декларації розшифровувати дані, наведені у рядках Б 12 та Б 13 розділу Б Декларації, зокрема:

по рядку Б 12 розділу Б Декларації – щодо суми податкових зобов’язань, що підлягає нарахуванню з вироблених підакцизних товарів, окремо по сигарилах та окремо по інших тютюнових виробах, рідинах, що використовуються в електронних сигаретах, тютюну;

по рядку Б 13 розділу Б Декларації – щодо суми податкових зобов’язань, що підлягає нарахуванню з ввезених підакцизних товарів, окремо по сигарилах та окремо по інших тютюнових виробах, рідинах, що використовуються в електронних сигаретах, тютюну.

При цьому повідомляємо, що актуальні рахунки для сплати податків розміщені на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/

 

 

 

  Головне управління ДПС у Полтавській області                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь