A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чутівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Обмежено виїзд за кордон посадовцям і держслужбовцям

Дата: 13.02.2023 11:54
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

23 січня президент Володимир Зеленський запровадив у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яким доручив урядові розробити постанову про заборону виїзду за межі України для чиновників, за винятком службових відряджень. Тому Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 27.01.2023 р. № 69 щодо обмеження виїзду за кордон посадовцям та державним службовцям, яка набрала чинності 28 січня. Відповідні зміни внесено до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених Постановою  Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57.

        Відтепер  виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих працівників, а також керівників структурних підрозділів державних органів та органів місцевого самоврядування може здійснюватись виключно на підставі відповідних рішень про службові відрядження. Ухвалені нововведення стосуються як чоловіків, так і жінок, а також й тих посадовців, яких визнали непридатними до військової служби.

     Крім того, уряд визначив міністерствам, центральним та місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, керівникам суб’єктів господарювання  в триденний термін надати до Адміністрації Державної прикордонної  служби список зазначених у постанові осіб, із зазначенням прізвища, імені, по батькові (за наявності) особи, дати народження, займаної посади. Надалі вони зобов'язані направляти зміни до цього списку. Адміністрація Державної прикордонної служби забезпечить наявність цих списків у своїх інспекторів на кордоні.

Визначено також перелік винятків для перетину кордону цими особами:

  • батькам-одинакам для відвідування дітей за кордоном; у разі коли жінка або чоловік, який є одиноким батьком, можуть у виняткових випадках відвідувати своїх дітей віком до 18 років (включно), які знаходяться за кордоном, або для супроводження таких дітей для виїзду за межі України, при цьому під час перетину кордону такі особи повинні мати з собою підтвердження того, з якою метою вони слідують;
  • коли такий виїзд здійснюється для лікування за кордоном, за наявності документів, які дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров’я;
  • на підставі окремого рішення Голови Державної прикордонної служби України, у разі якщо за кордоном помер один із членів сім’ї особи першого або другого ступеня споріднення.

        Також змінами врегульовано порядок виїзду військовослужбовців, який здійснюється на підставі рішення Міністра оборони або іншого керівника щодо виконання завдань у сфері безпеки і оборони.

       Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до фахівців Чутівського бюро правової допомоги: смт. Чутове, вул. Набережна,15 або за телефоном гарячої лінії системи БПД 0800-213-103.

       Також функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь