A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чутівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Від сплати акцизного податку платниками Полтавщини до державного бюджету спрямували понад 3 млн грн

Дата: 09.03.2023 14:33
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

За рахунок сплати акцизного податку у лютому 2023 року держбюджет поповнився на 3,44 млн грн, перевиконавши індикативні показники на 2,78 млн гривень. Надходження акцизного податку до загального фонду державного бюджету зросли у порівнянні із минулорічними показниками в 5 разів, надходження до спеціального фонду – зросли в 48 разів, завдяки сплаті акцизного податку виробником пального, який здійснює діяльність з виробництва пального з грудня минулого року.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов зазначив представникам ЗМІ, що у лютому поточного року робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції. Було здійснено низку фактичних та камеральних перевірок. Найбільше порушень виявлено при недотриманні суб’єктами господарської діяльності  норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією. Згідно матеріалів перевірок застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму 3,5 млн гривень.

За результатами 93 фактичних перевірок, проведених з питань дотримання законодавства за зберіганням і використанням пального – 12 порушень на суму      0,4 млн гривень, крім того за результатами камеральних перевірок поданих декларацій акцизного податку, моніторингу своєчасності і повноти сплати задекларованих податкових  зобов’язань у другому місяці поточного року складено 60 актів камеральних перевірок на суму штрафних (фінансових) санкцій 77,86 тисяч гривень.

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області нагадали, що відповідно до пункту 17 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідних положень» Податкового кодексу України, від 1 січня 2023 року збільшено на 20 відсотків розміри специфічних ставок акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати податку з тютюнових виробів.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь