A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чутівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Про розроблення проєкту Програми комплексного відновлення

Дата: 07.09.2023 13:45
Кількість переглядів: 177

Фото без опису

 

Відповідно до статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 151 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та постанови Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2022 року № 1159 «Про затвердження Порядку розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них» (далі – Порядок),  прийнято рішення виконавчого комітету Чутівської селищної ради від 30.08.2023 № 14 (протокол № 13) «Про створення робочої групи з розробки програми комплексного відновлення території Чутівської територіальної громади», яким затверджено склад та положення робочої групи із розроблення проєкту Програми, а також розпочато прийом пропозицій громадськості до проєкту Програми.

Пропозиції прийматимутися протягом 30 календарних днів, починаючи з  7 вересня 2023 року, з наступним розглядом на черговому засіданні робочої групи. Жителі Чутівської громади можуть подавати пропозиції щодо відновлення громади  в електронному вигляді на офіційну адресу відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, комунального майна, благоустрою, охорони навколишнього середовища виконкому Чутівської селищної ради: chutove.architecture@gmail.com

Пропозиції приймаються від фізичних та юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в електронній формі та повинні містити: прізвище, ім’я, по батькові,  місце проживання громадянина або найменування і місцезнаходження юридичної організації, підпис із зазначенням дати, контактний телефон.

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються. Пропозиції до проєкту Програми комплексного відновлення Чутівської територіальної громади, подані після встановленого строку, не розглядатимуться.

Програма комплексного відновлення – це документ, який дозволяє скласти цілісну картину та визначити конкретні кроки та етапи.

Програма комплексного відновлення стосується не тільки територій, які зазнали руйнувань, а й громад, які зіткнулися з явищем внутрішньої міграції населення, релокації підприємств. Це шанс відновитись в новому сучасному форматі і змінити погляди на функціонування населених пунктів в усіх сферах: енергозабезпечення,  функціонування підприємств, які є балансоутримувачами.

Програма комплексного відновлення:

  визначає основні просторові, містобудівні та соціально-економічні пріоритети політики відновлення;

включає в себе комплекс заходів для забезпечення відновлення  території територіальної громади (її частини);

має сприяти впровадженню таких сучасних підходів та практик розвитку  територіальної громади, населених пунктів та частин їх територій, як:

людиноцентризм та соціальна справедливість;

раціональне просторове планування;

забезпечення балансу розселення та розміщення робочих місць;

стала селищна мобільність;

інклюзивність, енергоефективність, екологічність;

збереження культурного розмаїття та національної пам’яті;

має відповідати Цілям сталого розвитку України на період до 2030 року, визначеним Указом Президента України від 30 вересня 2019 р. 722.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь