Чутівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Порядок знищення насіння та садивного матеріалу

Дата: 08.11.2023 09:09
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Якщо суб’єкт господарювання  виявив некондиційність насіння та садивного матеріалу або інші причини погіршення якості й прийняв рішення про необхідність знищення насіння та/або садивного матеріалу, то йому необхідно направити заяву, форму якої затверджено наказом Мінагрополітики від 20.12.2018 №613, до територіального органу Держпродспоживслужби.

Посадова особа територіального органу Держпродспоживслужби, яка здійснює державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва (далі – Інспектор) детально вивчає документи подані до заяви, встановлює спосіб знищення та можливість самостійного знищення насіння та/або садивного матеріалу власником насіння за місцем його зберігання, або направлення його на знищення до підприємства, яке відповідає вимогам статті 19 Закону України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції».

У триденний строк після отримання заяви від власника насіння та/або садивного матеріалу Інспектор повідомляє місцеву державну адміністрацію або орган місцевого самоврядування, на території якої (якого) заплановано здійснення знищення насіння та/або садивного матеріалу про час та місце знищення та встановлює контакти представника місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування, який буде брати участь у знищенні.

Далі відбувається фактичне знищення насіння та/або садивного матеріалу шляхом спалювання, руйнування, фізико-хімічної, біологічної або іншої обробки відповідно до вимог нормативних документів  під наглядом інспектора та за участю представників власника насіння, місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування..

Інспектор проводить відеофіксацію (фотофіксацію) знищення. Складає акт знищення насіння, яке не може бути використане на посів, продовольчі, кормові та інші цілі, та садивного матеріалу, який не може бути використаний для створення багаторічних насаджень або в інших цілях у чотирьох примірниках з додаванням до нього копії заяви як невід’ємної його частини.

У разі необхідності кожною із сторін може висловлюватися окрема думка щодо знищення та відображатися в акті про знищення, як невід’ємна його частина.

Після підписання акту про знищення, Інспектор надає по одному його примірнику:

-власнику насіння та/або садивного матеріалу, що знищено;

-підприємству, що здійснювало знищення (у разі залучення);

-державній адміністрації або місцевому органу самоврядування.

Один примірник акту про знищення залишається територіальному органу Держпродспоживслужби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь