Чутівська громада

Полтавська область, Полтавський район

Змінено Порядок ввезення та вивезення зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням

Дата: 02.10.2024 10:29
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

До уваги суб’єктів господарювання 6 вересня 2024 року Кабінетом Міністрів України внесено зміни до Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням, затвердженого Постановою КМУ від 25 серпня 2023 р. № 917.

Відтепер видача, переоформлення та анулювання здійснюється відповідно до Закону України від 17.02.2022 № 2073-IX “Про адміністративну процедуру”.

Нагадуємо, що підтвердження видається Держпродспоживслужбою для ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, для селекційних, дослідних робіт і експонування та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Реєстру сортів рослин України.  Обсяг зразків насіння і садивного матеріалу одного сорту, що ввозяться для селекційних, дослідних робіт і експонування, протягом одного календарного року не повинен перевищувати тридцятикратний обсяг посадкового матеріалу сорту, що надається для проведення одного року польових досліджень із кваліфікаційної експертизи сортів рослин на придатність для поширення в Україні. Детальніше з обсягами для кваліфікаційної експертизи можна ознайомитися в Додатку 2 до Порядку забезпечення офіційними та дослідними зразками посадкового матеріалу сорту, затвердженого Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26 вересня 2023 №1710.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних